Hvordan vi får væksten tilbage i Europa ved at gå til Kina?
Drop de dyre varenumre - og tjen flere penge
Flere varer på hylderne kan synes godt for kunderne og godt for forretningen. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Mange af specialprodukterne omsættes så lidt, at de ikke bidrager nævneværdigt til indtjeningen – om overhovedet. For nogle produkter er regnestykket direkte negativt. Virksomheden kan simpelthen tjene penge på at rydde op i sit produktsortiment og benhårdt udfase produktvarianter, der ikke er med til at generere overskud til bundlinjen.
Det har de fundet ud af hos Rockwool International, som har gennemført pilotprojekter i såkaldt complexity management i to af sine europæiske datterselskaber. Her har man varenummer for varenummer gennemgået sit produktsortiment og ud fra nøgterne kalkuler besluttet at udfase mellem en tredjedel og op mod halvdelen af varenumrene med virkning fra januar 2012.
Oprydningen giver samtidig plads til, at Rockwool også fremover kan udvikle og introducere nye produkter, fremhæver Martin Berg: ”Det er en nødvendig proces. Hvis vi vil se os selv som en innovativ virksomhed, som vil bringe lad os sige ti procent nye produkter på markedet hvert år, må vi også være parate til at sige farvel til de ti procent dårligst indtjenende produkter. Vi har nu engang den kapacitet, vi har. En virksomhed som LEGO er jo også benhårde med, at når der skal nye Lego-æsker frem til julesalget, så er der altså nogle af de gamle, som må ud. Du er nødt til at kunne ’kill your darlings’ – de produkter, som engang solgte godt – for ellers smadrer du salget og sander til i kompleksitet.”
Læs den fulde artikel i DTU's blad "Dynamo" her: http://www.dtu.dk/Nyheder/DYNAMO/DYNAMO%2028/dyre_varenumre.aspx
Om et forsøg på karaktermord på Soulaima Gourani og hvorfor det ikke vil lykkes
MBA holdet på University of California, Berkeley |
Soulaima og resten af vores MBA hold på Stanford University |
Rockwool frigør ressourcer til vækst
Via optimeret produkt mix og prissætning samt besparelser i produktionen, skal Complexity Management gøre Rockwool koncernen mere effektiv.
Over 11 milliarder i omsætning. 9.000 medarbejdere. 26 fabrikker spredt på kloden. Over 100.000 SKU’er at opdatere. Alene tallenes størrelse gav god grund til at undersøge, om der er et potentiale for at reducere kompleksitet hos Rockwool koncernen.
Efter år 1 i en langsigtet Complexity Management strategi, har oprydning i Rockwools produkt portefølje allerede givet markante og synlige resultater:
Læs hele artiklen fra min gode kollega Dorthe Finne her: http://www.p360.dk/?p=rockwool-frigr-ressourcer-til-vkst-77